De eerste 24 uur met Ninzi
Door: wout
Blijf op de hoogte en volg wout
06 September 2005 | Zuid-Afrika, Pretoria
Weer even een berichtje uit Lethabong, ons guesthouse in Pretoria.
We weten en lezen dat onze site druk gevolgd wordt in Nederland. Prachtig toch duizenden kilometers uit elkaar en toch in contact staan en op de hoogte blijven van alles wat hier gebeurd. Hart verwarmend al die reacties uit Nederland.
Gisteravond hebben we met z'n achten gevierd dat we vier kleine kindertjes in ons midden gekregen hebben, we hebben er even een paar glazen champagne op gedronken.
Het was heel gezellig.
Wat Ninzi betreft het gaat heel goed met haar en ook Lana vindt het prachtig zo'n zusje. Ze is tot nu toe totaal niet jaloers en neemt het zelfs al voor Ninzi op als andere kinderen aan haar willen komen.
"Mag niet! Dat is mijn zusje", zegt ze dan, prachtig. Ze heeft Ninzi al de fles gegeven, is met haar in bad geweest, heeft haar een schone luier gegeven en natuurlijk al duizend kusjes.
Ninzi is wel een ander kindje, wat betreft ritme, welke anders is als Lana had op deze leeftijd. Als je Lana de fles gaf ging ze daarna gelijk slapen, maar Ninzi moet je echt in slaap wiegen anders valt ze echt niet in slaap.
De afgelopen nacht heeft ze om 24.00uur haar laatste flesje gehad, om 03.00uur en om 03.30uur was ze even wakker, omdat ze haar speentje kwijt was, maar verder heeft ze de hele nacht door geslapen. Vandaag hebben we haar schema een beetje gewijzigd zodat ze al om 23.00uur haar laatste flesje krijgt. Toen we vanmorgen wakker werden om 06.30 hebben we nog even lekker gelegen en haar om 07.00uur haar flesje gegeven. Hierna ging ze in bad en Lana met papa onder de douche. Daarna ontbeten alvorens Ninzi weer in haar bedje te stoppen. Om 12.00 uur hadden we een afspraak op het Abba kantoor.
Hier kregen we de details te horen over de gang van zaken op de rechtbank. Hier gaan we morgen om 08.30uur naar toe.
Nadat het gesprek afgelopen was zijn we naar Eastwood gewandeld, een klein winkelcentrum. Hier hebben we wat inkopen gedaan en lekkere pannenkoeken gegeten. Wat prijzen betreft in de horeca kunnen ze in Nederland nog wat leren van Zuid-Afrika. Hier is het teminste nog betaalbaar om pannenkoeken te eten.
Na al dat lekkers zijn we rustig teruggewandeld naar Lethabong, Lana en Ninzi vielen beiden in slaap in de buggy.
De verdere middag en avond hebben en zullen we op een ontspannen manier doorbrengen.
tot lees,
groetjes van de Smitjes
06 September 2005 - 16:05
Eric En Anne-marie:
he smitjes
nog even en wij zullen ariveren. de koffers zijn gepakt en alle overige spullen liggen gereed.
morgenvroeg nog even naar mijn werk en dan maar weer een dag wachten en ik denk samen met z'n drietjes eventjes een terrasje pikken als het weer het toestaat. De kriebels beginnen echt te komen.
Tot donderdag de biesjes
ps jullie hebben een prachtige dochter weer een schoondochter erbij??? -
06 September 2005 - 17:17
Inge:
Geweldig, wat een mooi meisje!! Heerlijk voor jullie, lekker genieten! Fijn dat Lana ook zo enthousiast is! Mooie dochters!
Denk aan jullie! Liefs Inge -
06 September 2005 - 17:34
Roos:
Ik vindt het leuk dat jullie nog een meisje hebben en een mooie naam vind ik.Lana , ik mis je erg! Wat een mooie deken heeft Ninzi.
Ninzi, je bent een lief kindje. Kus van Roos
Oja, mag ik eens een flesje geven? -
06 September 2005 - 17:36
Annemiek:
Hallo, leuke foto's. Leuk hoor, zo'n website. Geniet ervan! Annemiek -
06 September 2005 - 18:01
Fam. Nijmeijer:
hey lana
Wat heb je een lief zusje gekregen! En wat ziet ze er lief uit. Zo te zien ben je er heel erg trots op en papa en mama natuurlijk ook. Nog heel veel plezier en geluk met z'n viertjes.
groetjes henk, ina, suzanne, laura -
06 September 2005 - 18:07
Niels:
Wat een mooi zusje voor Lana! En mooie foto's. Vooral die van Ninzi en Lana en tante Carin als ze wordt aangekleed.
Duizend maal gefeliciteerd met jullie dochter.
kus van Niels -
06 September 2005 - 18:07
Opa En Oma Kroezen:
Hallo Ninzi, Lana papa en mama.
Alles weer gelezen vanavond. Prachtige foto's
Een stevige dochter hebben jullie. Fijn dat Lana zo goed reageerd.
Wij gaan nu naar de verjaardag van tante Lammie en oom Aalderd en nemen een paar foto's mee.
Vandaag hebben we lekker gefietst.
Paula belde gisteravond en vroeg of jullie hun s.m.s.jes wel ontvangen hadden. Ze kreeg n.l. geen reaktie.
Groetjes van de trotse opa en oma. -
06 September 2005 - 18:12
Frank:
Wat een mooi meisje tante Carin en oom Wout. Lana vindt het vast gezellig een zusje erbij! Maar ik vindt het ook heel leuk zo'n nichtje. En ik zou ook weleens een leeuwtje willen aaien. De foto dat Lana Ninzi de fles geeft is het leukst.
kus Frank -
06 September 2005 - 19:43
Stefan En Dayen:
Hoi daar, weer een meid, van harte gefeliciteerd met jullie dochter en zusje. Mooi meisie hoor.
Heel veel geluk en geniet ervan en succes met de terugreis (en het slapen), wiegen, wiegen, wiegen.
Groetjes -
07 September 2005 - 06:24
Agnes:
Hallo familie,
Ik heb een reactie op het bericht "we hebben een dochter" gezet. Ik zie hem in deze niet terug.
Ga daar maar kijken.
Groetjes, Agnes -
07 September 2005 - 12:31
Gerard Biesmans:
Hallo Familie Smit,
Van harte gefeliciteerd met jullie dochter. Mooie pictures op jullie site. Eric en Anee-marie zijn net ff hier en hebben me jullie site laat zien. Heel veel plezier en goede terugreis naar een bloedheet Nederland!
Groet Gerard Carola Jesper en Lynn Biesmans -
07 September 2005 - 14:31
Paula En De Rest:
he he eindelijk de goede site hier in Italie. leuke foto's niet alles geopend want dan moet ik steeds weer opnieuw de site openen wat leuk dat alles goed gaat krijg je onze sms jes wel? leuk dat Lana het zo goed doet met Ninzi. Eindelijk kan ik even contacten met jullie jammer dat we niet even bij kunnen kletsen hoor zus. In deze situatie jullie daar wij hier volgen wij het minder en dat vind ik jammer. < -
07 September 2005 - 16:26
Lambert En Ria:
Hoi Lieve vrienden.
Wat een mooie foto's en wat is het toch een gemakkelijk kind die Ninzi s'nachts lekker door slapen ouders lekker uit gerust prachtig.
En hoe Lana er met omgaat als GROTE ZUS en hoe gek ze er al met Ninzi is dat is werkelijk schitterend.
Het is gewoon leuk om alles te lezen we hebben echt het gevoel dat we op deze manier toch heel dicht bij jullie zijn.
Groet,Lambert en Ria.
PS ook de groeten van Wesley en Wil. -
07 September 2005 - 20:07
Dick En Karin:
wat een leuk zusje lana
veel plezier daar. -
09 September 2005 - 17:19
Michel, Inge, Michael Mol:
hallo, wout, karin,lana en ninzi.van harte met jullie prachtige dochter. fijn dat alles daar goed gaat. wat een mooie naam, hebben jullie haar gegeven. veel plezier met zijn vieren daar. en karin koop nog maar lekker kleertjes hoor.je hebt nu twee prachtige dochters.veel geluk samen. groetjes michel, inge en michael -
09 September 2005 - 20:20
Rudy En Erna:
Hoi Familie,
Gefeliciteerd met jullie andere prachtige dochter.
Wat een Poepie zeg.
We hopen haar binnenkort "live" te bewonderen.
De Boerties