We zijn naar de Abba Nursery geweest

Door: wout

Blijf op de hoogte en volg wout

13 September 2005 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hallo familie, vrienden en bekenden,

Terwijl ik dit berichtje typ staat Lana met een big smile op haar gezicht naast me te kijken wat ik aan het doen ben. Ze wil alles weten en zelf ook typen, maar ja ......
Vanmorgen waren we laat wakker, pas om 07.15 uur, eigenlijk te laat, want Ninzi moet om ongeveer 06.45 uur haar flesje al hebben.
Maar ja ze sliep zelf ook nog dus geen probleem.
Om half negen zaten we allen gewassen en aangekleed aan het ontbijt.
Met zijn dertienen lekker eten en een bakkie koffie erbij. Na het ontbijt hebben we de morgen in de tuin van Lethabong doorgebracht.
Lana en Ninzi vermaakten zich prima, Lana natuurlijk met al het speelgoed. Ninzi lag op het speelkussen en deed kleine hazeslaapjes, zoals we onderhand van haar gewend zijn. Ze is echt een vrolijk meisje en zit het liefste rechtop, want dan kan ze lekker eigenwijs de wereld in kijken.
Prachtig om te zien dat ze al zo goed op haar naam reageert en Lana die wil niet hebben dat een ander aan Ninzi zit of aan haar speelgoedjes, want het is van haar zusje.
Om 11.45 uur gaan de twee meisjes naar bed, want om 13.45 uur zal Martie ons komen halen voor het bezoek aan het kindertehuis van Ninzi.
Als we daar aankomen worden we welkom geheten door Joyce, een van de vaste verzorgster van de Abba Nursery.
Erg lieve vrouw en het leek dat Ninzi haar stem herkende, al weet je dat natuurlijk nooit zeker.
Toen kregen we een rondleiding door het gebouw en lieten ze ons de babykamers, de keuken, de opslagruimte, etc etc zien.
Het is een prachtig gebouw en helemaal ingericht voor de zorg van de baby's.
Het is heel kleurrijk van binnen, erg mooi.
We hebben Ninzi d'r bedjes gezien, ze gaan van de kamer voor kleine baby's later naar een kamer voor oudere baby's, d'r kratje in de koelkast waar haar melk e.d. inzat en natuurlijk ook de andere verzorgsters van haar. De kadootjes die we meegenomen hadden werden erg op prijs gesteld en aan het eind van ons bezoek kregen we een cd-rom mee met foto's van Ninzi, het huis en van het vijfjarig bestaan.
Geweldig om te hebben, want daar staan foto's op die jezelf nooit zou kunnen maken.
Na het bezoek zijn we met de Denen, die ook bij het tehuis waren, naar Hatfield gelopen om foto's af te laten drukken en nog wat boodschapjes te doen.
Om 17.30 uur waren we terug, precies op tijd voor het diner. Afrikaanse Maispap met vlees en spinazie. De meisjes liggen nu in bed en de ouders gaan relaxen,

allemaal een fijne avond gewenst,

de Smitjes

• 13 September 2005 - 17:58

Gert-jan,anja En Imre Scholing:

Hallo,

super om te zien hoe jullie genieten en wat een leuke meissie. Imre zegt wat doet lana is lana bij ina en kijkt naar ninzi en zegt o kleine baby. ik vertel haar dat we ninzi en lana gauw weer zien in hollandscheveld en een goede reis terug. groetjes gert-jan, anja en imre

• 13 September 2005 - 19:47

Gerwin Bianca En Mika Koster Plus Fam Koster Wilfr:

van harte gefeliciteerd met jullie dochter en zusje Ninzi.(leuke naam vind Bianca).heel veel plezier gewenst en wij komen vast nog wel even de kleine bekijken als jullie weer thuis zijn.nou de groeten van de gehele familie koster en jullie site wordt aardig bekeken hier in hollandscheveld

• 13 September 2005 - 20:08

Anco, Henriët, Thom En Maureen:

Hallo daar in het verre Afrika. Elke dag kijken we wel even op de site om jullie belevenissen weer te lezen en de leuke foto's te bekijken. Nog een paar dagen voor jullie om te genieten en dan weer naar huis met jullie viertjes. Geniet er nog maar van. Lieve groetjes van de Lijsters.

• 13 September 2005 - 20:47

Opa En Oma Kroezen:

Hallo Ninzi, Lana, Carin en Wout,
    Wat een belevenis om in het kindertehuis waar Ninzi is verzorgd, te kijken en te kunnen praten met de verzorgsters. Heel belangrijk, voor jullie maar vooral ook voor Ninzi later.
    Kunnen jullie het vluchtnummer van de thuisreis even vermelden?
    Dat is gemakkelijk voor het thuisfront.
    P.S.V. heeft zijn 1e europacupwedstrijd tegen SCHALKE-04 gewonnen met 1-0. Groetjes van opa en oma.

• 13 September 2005 - 20:55

Feije Jannie,geeske,henrianne:

hallo wout en carin en lana van harte gefeliciteerd met jullie dochter en zusje.ik was even bij jullie moeder en die vertelde over deze site,zo"n trotse oma en dat mag ook met weer zo'n mooie dochterwij weten nu ook wat het is om opa en oma te zijn.we hopen dat julie een goede thuisreis hebben.en tot ziens op'toekie groetjes

• 14 September 2005 - 10:23

Henk En Jannie Kikkert:

we volgen jullie site dagelijks, met veel plezier prachtige foto's, en zo te zien heerlijk weer beter als hier. Een mooie naam hebben jullie Ninzi gegeven past goed bij Lana. Nog veel plezier in Afrika en tot gauw. groetjes ons.

• 14 September 2005 - 16:49

Gerard & Carola Biesmans + Kids:

Hoi Wout en Carin en de kiddies natuurlijk, van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag.
    By the wee eric en anne zijn morgen 15 jaar voor de kerk getrouwd, ook weer een reden om een feestje te bouwen!

Groet de biesjes uit limbricht